Zwemles

Een leven lang waterveiligheid en -plezier

Contentpagina Zwemles - header nieuw.jpg

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee… Nederland is een echt waterland. In zo’n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk. Daarom vinden we dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij Sportfondsen Groenendaal kan je het officiële Zwem-ABC halen.

Landelijke veiligheidsnorm
Met het Zwem-ABC voldoe je aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid (2017). Je kunt je dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Een mooie en veilige basis voor een leven lang zwemplezier.

Erkende diploma’s
Wil je zeker weten dat je een officieel erkend diploma haalt en dat je les krijgt van gediplomeerde zwemlesgevers met een VOG? Dan zit je bij Sportfondsen Groenendaal goed! Onze zwemlesgevers zetten in op zwemvaardigheden én zwemplezier.


Zwem-ABC halen
Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang waterveiligheid en waterplezier. Gemiddeld doen kinderen zo’n anderhalf tot twee jaar over het diplomatraject. Met het Zwem-ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Zwemvaardigheid ontwikkelen en vergroten
We beginnen met het ontwikkelen van de zwemvaardigheid, zodat jouw kind zich kan redden in zwembaden zonder attracties. Stapsgewijs verbeteren we de zwemvaardigheid, zodat jouw kind zich ook in moeilijkere situaties kan redden. Denk bijvoorbeeld aan wildwater- en golfslagbaden. Kan het kind zich redden in onverwachte situaties in zwembaden én in open water? Dan is het voldoende zwemveilig (C-diploma).

Leerlingvolgsysteem

Bij Sportfondsen Groenendaal kan je jouw kind volgen via het online leerlingvolgsysteem. Onze zwemonderwijzers proberen de scores in de app iedere les up to date te maken.

Voor meer informatie over het leerlingvolgsysteem klik je hier.


Onze werkwijze
Leren zwemmen begint met zwemplezier. Bij Sportfondsen Groenendaal zetten we daarom in op spelenderwijs leren. Als kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te ontdekken, nemen ze lesstof namelijk graag en snel op. In onze zwemlessen is er zowel aandacht voor de groep als voor het individu. Voor ieder kind zetten we in op zelfvertrouwen en succeservaringen.


Nijlpaard Jip
Kennen jullie Jip al? Nijlpaard Jip is onze educatieve mascotte tijdens het Zwem-ABC. Zie het als een vriend die ook zwemles volgt om jouw kind aan te moedigen en uit te dagen. Tijdens het zwemlestraject komt Jip op verschillende manieren terug. Een echt zwemmaatje dus!
Het hele verhaal over Jip in de zwemles lees je hier.

Bekijk het overzicht van al onze zwemlesactiviteiten!

Vragen over de zwemles van je kind?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.